Sastāvdaļas
Cāļa krūtiņa
-
Kukurūzas cāļa krūtiņa ar kauliņu1 gab.
-
Sālsgaļas ierīvēšanai
-
Olīveļļacepšanai
Piedevas
-
Kukurūzas vālītes2 gabali
-
Sarkano nieru pupiņas120 g
-
Baltās pupiņas120 g
-
Vistas buljonspupiņu vārīšanai
-
Citrona miziņaspēc garšas
Mērce
-
Olīveļļa50 ml
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
-
Citrona sula0.5 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Baltais cukurs1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Garda ideja vienkāršām pusdienām vai vakariņām!
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
Cāļa krūtiņu nosusini papīra dvielī. Ierīvē cāļa krūtiņu ar sāli.
Pannā ielej lielu daudzumu olīveļļas un liec tajā cāļa krūtiņu.
Cep uz vidējas uguns no visām pusēm, līdz gaļa ir zeltaini brūna.
Tad pārliec gaļu cepamajā traukā un liec krāsnī cepties uz 20 minūtēm.
Pasniegšanas traukā liec vārīto kukurūzu (attīrītu no kodola).
Katliņā ielej buljonu un vāri pupiņas (izmērcētas), līdz tās ir mīkstas, bet ar veselām miziņām. Nokās, liec bļodā pie kukurūzas un samaisi.
Mērcei bļodiņā ielej pirmā spieduma olīveļļu, pievieno pētersīļus (smalki sakapātus), citrona sulu un garšvielas. Kārtīgi samaisi ar putojamo slotiņu. Pārlej ar mērci pupiņu un kukurūzas maisījumu.
Pa virsu liec cāļa krūtiņu un dekorē ar citrona miziņām (sagrieztām smalkās, garās strēmelēs). Pasniedz.