Kukurūzas cāļa krūtiņa ar pupiņām un kukurūzu

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Kukurūzas cāļa krūtiņa ar pupiņām un kukurūzu
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Cāļa krūtiņa

  • Kukurūzas cāļa krūtiņa ar kauliņu
     1 gab.
  • Sāls
      gaļas ierīvēšanai
  • Olīveļļa
      cepšanai

Piedevas

  • Kukurūzas vālītes
     2 gabali
  • Sarkano nieru pupiņas
     120 g
  • Baltās pupiņas
     120 g
  • Vistas buljons
      pupiņu vārīšanai
  • Citrona miziņas
      pēc garšas

Mērce

  • Olīveļļa
     50 ml
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Baltais cukurs
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Garda ideja vienkāršām pusdienām vai vakariņām!

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

Cāļa krūtiņu nosusini papīra dvielī. Ierīvē cāļa krūtiņu ar sāli.

Pannā ielej lielu daudzumu olīveļļas un liec tajā cāļa krūtiņu.

Cep uz vidējas uguns no visām pusēm, līdz gaļa ir zeltaini brūna.

Tad pārliec gaļu cepamajā traukā un liec krāsnī cepties uz 20 minūtēm.

Pasniegšanas traukā liec vārīto kukurūzu (attīrītu no kodola).

Katliņā ielej buljonu un vāri pupiņas (izmērcētas), līdz tās ir mīkstas, bet ar veselām miziņām. Nokās, liec bļodā pie kukurūzas un samaisi.

Mērcei bļodiņā ielej pirmā spieduma olīveļļu, pievieno pētersīļus (smalki sakapātus), citrona sulu un garšvielas. Kārtīgi samaisi ar putojamo slotiņu. Pārlej ar mērci pupiņu un kukurūzas maisījumu.

Pa virsu liec cāļa krūtiņu un dekorē ar citrona miziņām (sagrieztām smalkās, garās strēmelēs). Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli