Kukurūzas cālis «tandūrī» un vīģu glazūrā ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

  • Gatavošana 1h 40min
  • Vidēji grūti
Kukurūzas cālis «tandūrī» un vīģu glazūrā ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Cālis

  • Kukurūzas cālis
     1 gab.
  • Burkāns
     3 gab.
  • Vārīta kukurūza Rimi vai I Love Eco
     2 gabali
  • Sēnes (pēc izvēles)
     200 g
  • Ķiploks
     2 gabali
  • Rapšu eļļa I Love Eco
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Rozmarīns
      3 zariņi

Marināde

  • Malts Tandūrī garšvielu maisījums
     40 g
  • Vīģu deserts Selection by Rimi
     2 ēdamk.
  • Bezglutēna soja
     1 ēdamk.
  • Citronu sula
     1 ēdamk.
  • Rapšu eļla
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Labas garšas cienītājiem!

Sajauc marinādi un ierīvē cāli no visām pusēm arī iekšpuses.

Karsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem un liek cepties cāli cepeškrāsns apakšā.

Cep aptuveni vienu stundu un 20 minūtes.

Sagatavo, sagriež dārzeņus un sēnes, nomizo burkānus. Ja vēlas, sagriež burkānus uz pusēm, to var darīt arī ar sēnēm un kukurūzu.

Liek cepešpannā un pievieno nedaudz saspiestus ķiplokus ar visu mizu.

Pievieno sāli, eļļu un rozmarīnu, sajauc.

Cep dārzeņus aptuveni 50 minūtes. Tos liek cepties mazliet vēlāk nekā cāli, lai ēdiens pagatavotos vienlaicīgi.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Karstvīna Margarita

5min • Viegli