Kukurūzas cālis «tandūrī» un vīģu glazūrā ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
-
Gatavošana 1h 40min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Cālis
-
Kukurūzas cālis1 gab.
-
Burkāns3 gab.
-
Vārīta kukurūza Rimi vai I Love Eco2 gabali
-
Sēnes (pēc izvēles)200 g
-
Ķiploks2 gabali
-
Rapšu eļļa I Love Eco2 ēdamk.
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Rozmarīns3 zariņi
Marināde
-
Malts Tandūrī garšvielu maisījums40 g
-
Vīģu deserts Selection by Rimi2 ēdamk.
-
Bezglutēna soja1 ēdamk.
-
Citronu sula1 ēdamk.
-
Rapšu eļla1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Labas garšas cienītājiem!
Sajauc marinādi un ierīvē cāli no visām pusēm arī iekšpuses.
Karsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem un liek cepties cāli cepeškrāsns apakšā.
Cep aptuveni vienu stundu un 20 minūtes.
Sagatavo, sagriež dārzeņus un sēnes, nomizo burkānus. Ja vēlas, sagriež burkānus uz pusēm, to var darīt arī ar sēnēm un kukurūzu.
Liek cepešpannā un pievieno nedaudz saspiestus ķiplokus ar visu mizu.
Pievieno sāli, eļļu un rozmarīnu, sajauc.
Cep dārzeņus aptuveni 50 minūtes. Tos liek cepties mazliet vēlāk nekā cāli, lai ēdiens pagatavotos vienlaicīgi.