Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Kukurūzas tako6 gab.
-
Cāļa krūtiņa1 gabali
-
Avokado1 gabali
-
Sarkanā paprika2 gab.
-
Paprikas pulveris5 g
-
Sarkanie čili pipari2 gab.
-
Kumīna sēklas7 g
-
Sālspēc garšas
Salsa
-
Olīveļļa70 ml
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Koriandrs1 bunte (-s)
-
Laims2 gab.
-
Zaļie tomāti4 gab.
-
Marinēti halapenjo50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Cāļa krūtiņu iemarinē olīveļļā, paprikas pulverī, kumīna sēklās, pievieno sāli un piparus. Ļauj ievilkties 12 stundas ledusskapī, tad grilē vai cep uz pannas.
Pagatavo zaļo salsu, visas sastāvdaļas sablendējot: vispirms ielej 70 ml olīveļļas un ar ķiploku, sablendē, tad pievieno laima sulu, svaigu koriandru, halapenjo, zaļos tomātus un sāli un atkal sablendē.
Sarkano papriku grilē vai cep uz pannas olīveļļā, tad liec caurdurī un ļauj notecēties, noņem mizu. Sīki sagriez avokado, apsāli un apslaki ar laima sulu.
Visas sagatavotās sastāvdaļas kārto kukurūzas tako, un ballīte var sākties!