Kung Pao vista

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Kung Pao vista
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Marināde

  • Sausais baltvīns
     2 ēdamk.
  • Sojas mērce
     2 ēdamk.
  • Kukurūzas ciete
     1 tējk.
  • Atkauloti cāļu šķinķi
     500 g

Stir Fry

  • Rīsu etiķis
     2 ēdamk.
  • Gaišā sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Brūnais cukurs
     1.5 tējk.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     2 ēdamk.
  • Paprika
     1 gab.
  • Čili pipari
      8-10 mazie vai 3 lielie
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Ingvers
      4 cm
  • Svaigi malti melni pipari
     1.5 tējk.
  • Grauzdēti nesālīti zemesrieksti
     175 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kung Pao vista

Gatavo marinādi vistai. Mazā bļodā samaisi kopā sojas mērci, kukurūzas cieti un baltvīnu. Pievieno vidēja lieluma cāļu šķinķu gabaliņus bez ādas. Atstāj uz 10-30 minūtēm ievilkties.
Kamēr vista marinējas, pagatavo mērci - mazā bļodā samaisi rīsu etiķi, sojas mērci, cukuru un noliec malā.
Uzkarsē wok pannā eļļu. Tai pievieno cāļu šķinķus un cep, ik pa laikam apmaisot, līdz paliek zeltaini brūni, apmēram 3-4 minūtes, bet neizcepot tos līdz galam. Cāļa gabaliņus izņem no pannas un noliec uz atsevišķa šķīvja.
Wok pannā lej eļļu un pievieno papriku. Cep vidēji augstā temperatūrā apmēram 3 minūtes, līdz paliek viegli brūna un kraukšķīga. Pievieno čili, ingveru, ķiploku un piparus. Gatavo, nepārtraukti maisot, līdz čili kļūst viegli apgrauzdēti.
Pannā pievieno vistu un sagatavoto mērci. Vāri, līdz šķidrums gandrīz iztvaikojis. Beigās pieber zemesriekstus un iemaisi mērcē.
Pasniedz karstu ar rīsu nūdelēm.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes