Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Kungu kebabs
-
Gatavošana 2h
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Paprikas pulveris1 tējk.
-
Kumīns1 tējk.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Kajēnas pipari1 tējk.
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Pipari0.5 Tējkarotes
-
Laima sula40 ml
-
Steiks900 g
-
Sīpols1 gab.
-
Sarkanā paprika1 gab.
-
Dzeltenā paprika1 gab.
-
Olīveļļa2 Ēdamkarote
-
Tortiljas4 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez steiku aptuveni 7cm biezos gabalos. Ieliec vidēji lielā bļodā. Atsevišķā mazā bļodā savieno garšvielas, ķiploku un laima sulu - kārtīgi samaisa, līdz nav kunkuļi. Maisījumu pievieno gaļai un apmaisa.
Ieliek gaļu ledusskapī uz 30 minūtēm. Tikmēr ieslēdz krāsni uz 150°C.
Uz cepampannas izklāj cepampapīru, noliek pusi sīpola, tajā iedur koka iesmiņu. Uz iesmiņa sāk spraust gaļu. Pa virsu uzsprauž otro sīpola pusi, saspiežot gaļas gabalus kopā.
Liek cepties aptuveni 1,5 h.
Tad izņem ārā pannu, krāsnī temperatūru paaugstina līdz 230°C. Pannā ieber sagriezto sīpolu un paprikas, apslaka ar olīveļļu un apber ar sāli un papriem. Liek cepties uz 15 minūtēm.
Griež gaļu un pasniedz ar tortiljām un iecienītajām mērcītēm.