Kūpināta cāļa sacepums svētku brokastīm

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Kūpināta cāļa sacepums svētku brokastīm
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Karsti kūpināti cāļa šķiņķi Ķekava
     350 g
  • Baltmaize
     8 šķēlīte (-s)
  • Olas
     8 gab.
  • Saldais krējums
     150 ml
  • Rīvēts Čedaras siers
     200 g
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Provansas garšvielas
     1 tējk.
  • 5 piparu maisījums
     1 tējk.
  • Ķiršu tomāti
      10 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Šķiņķiem noņem ādiņu, atkaulo un sagriez mazos gabaliņos.
Saplucini maizi.
Sakapā pētersīļus.
Sakul olas ar saldo krējumu un garšvielām.
Pārgriez tomātus.
Cepamtraukā liec cāli, 120 g siera, pētrsīļus un maizi, samaisi.
Pārlej ar olu maisījumu.
Pārkaisi ar tomātiem un 80 g siera.
Cep 35-40 minūtes.
Šo ēdienu var pagatavot iepriekšējā vakarā vai vairākas stundas pirms cepšanas, lai svētku rīts būtu mierīgāks.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes