Sastāvdaļas
-
Ķidāta karpa1 gab.
-
Sāls1.5 ēdamk.
-
Cukurs1 tējk.
-
Kumins1 tējk.
-
Ķiploks5 daiva (-s)
-
Dilles1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Iesaka Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis: “Līgo svētkos acu gaišumam un prāta asumam galdā jāceļ branga zivs!”
Sajauc sāli ar kuminu, cukuru un kārtīgi ierīvē zivi no augšas un iekšpuses. Liek zivij vēderā dilles un sagrieztas ķiploku daivas.
Liek kūpinātavā un kūpina vismaz 2-2,5 h vidēji 70-80 grādu temperatūrā.