Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Kūpināta laša karpačio
-
Gatavošana 24min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Laša fileja400 g
-
Sālspēc garšas
-
Olīveļļa Extra Virginpēc garšas
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Citrons1 gab.
-
Apelsīns1 gab.
-
Sarkanais greifrūts1 gabali
-
Baltvīna etiķispēc garšas
-
Krēmsiers150 g
-
Cukurspēc garšas
-
Mārrutki1 tējk.
-
Zaļumi (pēc izvēles)pēc garšas
-
Kaperipēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Lavašs
-
Ūdens48 g
-
Milti100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ekskluzīva svētku uzkoda - kūpināta laša karpačio. Iemācies no šefpavāra Normunda Baranovska, kā mājās nokūpināt lasi.
Ja izvēlējies svaigu lasi, sagriez to šķēlītēs un liec lielā traukā, bļotā vai katlā.
Aizdedzini kadiķa zariņu un iemet katlā, katlam izkiec vāku, lai sāk veidoties dūmi. Atstāj katlu neaiztiec līdz pasniegšanai.
Pagatavo citrusaugļu filejas, kā rādīts video. Citrusa sulu izmanto sīpolu marinādei, tai pievienojot etiķi un cukuru. Marinādē liec smalki sagrieztu sīpolu.
Sajauc kopā lavaša sastāvdaļas. Izrullē pēc iespējas plānāk un apskaki ar eļļu. Cep 200 grādos līdz zeltains. Pasniedzot salauz gabalos.
Gatavo karpačio. Uzliec lasi uz šķīvja, pievieno sāli un piparus, eļļu pēc vajadzības. Pa virsu liec citrusaugļus, marinētu sīpolu un zaļumus.