Sastāvdaļas
Uzkoda
-
Laša filejas ar ādu, auksti kūpināta120 g
-
Foreles ikri I Love Eco40 g
-
Grieķu jogurts100 g
-
Ābols1 gab.
-
Laims1 gab.
-
Medus1 tējk.
Lavašam
-
Kviešu milti50 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Silts ūdens23 g
-
Sezama sēklas1 tējk.
-
Eļļa1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sajauc miltus ar sāli un pievieno siltu ūdeni.
Samīci mīklu.
Izrullē pēc iespējas plānāku, apkaisot to rullēšanas laikā.
Kad mīkla izrullēta, apkaisi to ar sezama sēklām un ierullē tās mīklā.
Ar otiņu apsmērē mīklu ar eļļu.
Liec uz cepamā papīra un cep sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos līdz 8 minūtēm.
Seko līdzi gatavībai, jo ja mīkla būs plānāka, tā arī ātrāk izcepsies.
Sagriez ābolu mazos kubiņos, piespied laima sulu, pielej medu.
Ļauj iemarinēties 5 minūtes.
Salauz mīklu vēlamā izmēra gabalos, apsmērē ar jogurtu.
Pievieno sagrieztu lasi, ikrus, marinētu ābolu un dekorē ar zaļumu.