Sastāvdaļas
Salāti
-
Kūpināta vistas gaļa900 g
-
Pekanrieksti150 g
-
Sarkanās vīnogas150 g
-
Zaļās vīnogas150 g
-
Selerijas3 kāti
-
Loki1 bunte (-s)
Mērce
-
Skābais krējums150 ml
-
Majonēze150 ml
-
Ābolu etiķis4 ēdamk.
-
Medus5 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Provansas garšvielas1 tējk.
-
Piecu piparu maisījumspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mazā bļodiņā, izmantojot slotiņu, samaisi majonēzi, krējumu, etiķi, medu, sāli un piparus.
Sagriez vistas gaļu 1x1 cm kubiņos, pārgriez vīnogas uz pusēm, plāni sagriez seleriju, sakapā lokus un liec visu lielā bļodā.
Sauju loku pataupi garnējumam.
Apgrauzdē sviestā riekstus un rupji sasmalcini.
Pievieno bļodas saturam un samaisi.
Mērcei sajauc visas sastāvdaļas, pievieno mērci salātiem un vēlreiz rūpīgi samaisi.
Ja šķiet par sausu, pievieno vēl nedaudz majonēzes un/vai krējuma.
Liec klāt garšvielas pēc garšas un līdz pasniegšanai noliec vēsumā.
Apkaisi ar lociņiem.
Ja vēlas, vari servēt katram individuāli uz šķīvīša, uzliekot dažas salātu lapas un virsū kārtojot vistas salātus.