Sastāvdaļas
-
Kuskuss500 g
-
Ūdens500 ml
-
Olīveļļapēc garšas
-
Burkāni6 gab.
-
Apelsīns1 gab.
-
Kardamons6 gab.
-
Žāvēti augļi100 g
-
Mandeļu skaidiņas50 g
-
Loki1 bunte (-s)
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Sviests50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Burkānu sulu liec novārīties uz pusi mazāk, uz nelielas uguns un pievieno klāt arī kardamonu (vāri aptuveni 20 minūtes).
Uzvāri ūdeni, pievienojot sāli un olīveļļu, tad pārlej pāri kuskusam, izmaisi un pārklāj ar plēvi vai foliju uz 10 minūtēm, lai uzbriest.
Kad kuskuss uzbriedis, tad plēvi ņem nost un ar dakšiņu to izirdini, pievienojot vēl nedaudz olīveļļas un sāli.
Sīpolu un ķiploku smalki sagriez un apsautē sviestā, pēc tam pievieno mandeļu skaidas un apcep 5 minūtes visu kopā.
Tad pie sīpoliem un ķiplokiem pievieno žāvētos augļus un ļauj tiem nedaudz uzbriest.
No burkānu sulas izņem kardamonu, tad pievieno svaigu apelsīna sulu, bet apelsīna mizu ierīvē pie sīpoliem.
Kad visas sastāvdaļas gatavas, tad visu vienmērīgi iemaisi kuskusā.
Lokus smalki sagriez un liec klāt svaigā veidā.