Kuskuss ar burkānu sulu un žāvētiem augļiem

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Kuskuss ar burkānu sulu un žāvētiem augļiem
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Kuskuss
     500 g
  • Ūdens
     500 ml
  • Olīveļļa
      pēc garšas
  • Burkāni
     6 gab.
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Kardamons
     6 gab.
  • Žāvēti augļi
     100 g
  • Mandeļu skaidiņas
     50 g
  • Loki
     1 bunte (-s)
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sviests
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Burkānu sulu liec novārīties uz pusi mazāk, uz nelielas uguns un pievieno klāt arī kardamonu (vāri aptuveni 20 minūtes).

Uzvāri ūdeni, pievienojot sāli un olīveļļu, tad pārlej pāri kuskusam, izmaisi un pārklāj ar plēvi vai foliju uz 10 minūtēm, lai uzbriest.

Kad kuskuss uzbriedis, tad plēvi ņem nost un ar dakšiņu to izirdini, pievienojot vēl nedaudz olīveļļas un sāli.

Sīpolu un ķiploku smalki sagriez un apsautē sviestā, pēc tam pievieno mandeļu skaidas un apcep 5 minūtes visu kopā.

Tad pie sīpoliem un ķiplokiem pievieno žāvētos augļus un ļauj tiem nedaudz uzbriest.

No burkānu sulas izņem kardamonu, tad pievieno svaigu apelsīna sulu, bet apelsīna mizu ierīvē pie sīpoliem.

Kad visas sastāvdaļas gatavas, tad visu vienmērīgi iemaisi kuskusā.

Lokus smalki sagriez un liec klāt svaigā veidā.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes