Kuskuss ar dārzeņiem un vistu

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Kuskuss ar dārzeņiem un vistu

Sastāvdaļas

  • Kuskuss
     250 g
  • Brokolis
     0.5 gab.
  • Paprika
     1 gab.
  • Burkāns
     1 gabali
  • Vārīta biete
     1 gabali
  • Buljona kubiciņš
     1 gab.
  • Lociņi
     25 g
  • Olīveļļa
      Cepšanai

Vistai

  • Atkauloti cāļu šķiņķi Rimi
     500 g
  • Saldā čili mērce Rimi Planet
     50 g

Mērcei

  • Sojas mērce Rimi
     2 ēdamk.
  • Saldā čili mērce Rimi Planet
     50 g
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē ūdeni un pievieno buljona kubiņu. Kuskusu ber atsevišķā katlā un aplej ar 1/4 daļu karsta buljona, uzliek katlam virsū vāku un atstāj uz 2 minūtēm ievilkties.
Pēc 2 minūtēm apmaisi kuskusu, atkal pievieno 1/4 daļu buljona, apmaisi, apklāj ar vāku. Atkārto šos soļus vēl divas reizes.
Vistas šķiņķus ievieto bļodā, pievieno saldo čilī mērci, visu samaisi un liec cepeškrāsnī grila režīmā uz 180 grādiem apmēram 16 minūtes.
Paralēli novāri ūdeni un notvaicē brokoli 2–3 minūtes.
Papriku, burkānu, brokoli un vārītu bieti sagriez gabaliņos.
Mērcītei atsevišķā bļodā izspied pusi citrona sulas, pievieno sojas mērci, sarīvētu ķiploku, saldo čilī mērci un visu samaisi.
Dārzeņus apcep uz pannas, pievieno uzbriedināto kuskusu, visu samaisa un beigās pievieno iepriekš sagatavoto mērcīti. Pasniedz ar vistu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nakts auzu putra

5min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli