Kviešu grūbas ar dārzeņiem, vistas kāju un gurķu salātiem

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Kviešu grūbas ar dārzeņiem, vistas kāju un gurķu salātiem

Sastāvdaļas

Vista

  • Vistas kājas
     4 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kviešu grūbas

  • Kviešu grūbas
     500 g
  • Brokoļi
     250 g
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Seleriju kāti
      3 gab.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Mērce Sambal Oelek
     2 tējk.

Gurķu salāti

  • Gurķis
     1 gab.
  • Dilles
      pēc garšas
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kamēr gatavojas vistas kājas un kviešu grūbas, izcepiet dārzeņus uz pannas. Ātri pagatavojamo maltīti lieliski papildinās svaigu gurķu salāti.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225°C temperatūrai.
Vista: Vistas kājas liek cepamtraukā, apkaisa ar sāli un pipariem. Cep cepeškrāsns vidū, līdz iekšējā temperatūra pie kaula ir 82°C (apmēram 30 minūtes).
Kviešu grūbas: Kviešu grūbas novāra, sekojot norādēm uz iepakojuma.
Gurķu salāti: Gurķi sagriež kubiņos, sakapā dilles. Norīvē citrona miziņu un izspiež citrona sulu. Sajauc gurķi, dilles un citrona miziņu un pievieno sāli un citrona sulu.
Kviešu grūbas: Brokoļus sagriež mazās rozetēs. Brokoļa kātu nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Nomizo un sakapā sīpolu. Attīra un sagriež kubiņos seleriju.
Cep dārzeņus olīveļļā uz pannas, līdz tie ir mīksti. Iemaisa sambal oelek un kviešu grūbas un cep vēl 2 minūtes.
Vistu pasniedz kopā ar kviešu grūbām, dārzeņiem un gurķu salātiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli