Kvinojas miltu un mandeļu cepumi

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Kvinojas miltu un mandeļu cepumi
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Mandeles
     120 g
  • Kvinojas milti
     100 g
  • Cepamais pulveris
     0.5 tējk.
  • Cieta kokosriekstu eļļa
     2 ēdamk.
  • Olas
     2 gabali
  • Medus
     50 g
  • Vanilīns
     0.5 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 20 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mandeļu cepumi ir lieliski piemēroti kā uzkoda vai deserts, īpaši pie kafijas vai tējas. Tie ir arī populāri svētku laikā, kā arī kā īpašs kārums, ko pasniegt viesiem vai baudīt pašam.

Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem, sagatavo cepešpannu, ieklājot cepamo papīru.
No 120 g mandeļu 16 mandeles noliec malā, pārējās samal. Bļodā sajauc maltās mandeles, kvinojas miltus un cepamo pulveri.
Pievieno kokosriekstu eļļu un olas, samaisi. Pakāpeniski pievieno medu un vanilīnu.
Masu sarullē lielā bumbā, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
Atdzesēto mīklu izrullē starp divām cepamā papīra loksnēm nepilna centimetra biezumā.
Izmantojot cepumu formiņas, izspied cepumus un liec sagatavotajā pannā. Katram cepumam vidū iespied mandeli.
Cep 10-12 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini brūni. Pēc tam atstāj cepumus uz pannas vēl 10 minūtes. Pārliec tos uz režģa, lai pilnībā atdziest.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tako zupa

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mango smūtijs

15min • Viegli