Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Salātu maisījums125 g
-
Kvinoja200 g
-
Kale kāposti50 g
-
Cukini1 gabali
-
Mandeles (grauzdētas)50 g
-
Tomāti ķiršu200 g
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Olīveļļatomātu un cukīni apslacīšanai
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Pētersīļu pesto
-
Pētersīļi3 šķipsniņa (-s)
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Citrona sula0.5 gab.
-
Čili piparinaža gals
-
Vīnogu kauliņu eļļa200 ml
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo pētersīļu pesto: visas sastāvdaļas sablendē līdz viendabīgai mērces konsistencei.
Pesto lej burciņā un lieto ar salātiem, cik nepieciešams.
Kvinoju noskalo un vāri sālsūdenī, kamēr mīksta. Nokās.
Cukīni sagriez ļoti plānās strēmelēs, ķirštomātiņus apslaki ar eļļu un ķiploku, pārkaisi sāli un piparus, grilē vai apcep cepeškrāsnī.
Kalē apslaki ar eļļu un apcep cepeškrāsnī pāris minūtes.
Uz šķīvja kārto zaļo mazgāto salātu mix, grilētos cukīni, tomātus, kalē, vidū liec kvinoju, pārslaki ar pesto un pārkaisi grauzdētas mandeles.