Sastāvdaļas
-
Selerijas sakne0.5 gab.
-
Kvinoja150 g
-
Āboli Jonagold2 gab.
-
Valrieksti100 g
-
Laims1 gab.
-
Piparmētra0.5 bunte (-s)
-
Kļavu sīrups1 ēdamk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Olīveļļa Extra Virgin1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Novāri kvinoju, kā norādīts uz iepakojuma.
Nomizo selerijas sakni, āboliem izgriez serdes.
Sagriez strēmelītēs. Āboliem un seleriju saknei piespied laima sulu.
Salātiem pievieno sakapātu piparmētru, sadrumstalotus valriekstus, kvinoju, kļavu sīrupu, sāli un olīveļļu. Visu viegli apjauc un pasniedz.