Sastāvdaļas
-
Olas4 gab.
-
Piens50 ml
-
Rīvēts sierspēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Sviests35 g
-
Zaļumipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē pannu uz vidējas uguns.
Bļodā iesit olas, pievieno pienu, sāli un piparus.
Olas ar putojamo slotiņu uzsit līdz viendabīgai konsistencei.Uz pannas liec sviestu un ļauj tam uzputot.
Olu miksli liec pannā un ar koka lāpstiņu no pannas malām sāc vilkt uz centru apceptās maliņas. Paralēli tam pamazām pievieno rīvētu sieru.
Visu laiku pārliecinies, ka neviena olas daļa nepaliek pārāk ilgi piespiesta pannai. Kad nekur vairs nav jēlas olas, kultenis ir gatavs.
Pasniedz karstu ar zaļumiem.