Laiviņas ar grilētiem dārzeņiem

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Laiviņas ar grilētiem dārzeņiem
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Salāti Roman
     2 gab.
  • Vegāniskā majonēze
     10 tējk.
  • Baklažāns
     50 g
  • Paprika
     50 g
  • Saldais kartupelis
     50 g
  • Sīpols
     50 g
  • Šampinjoni
     20 g
  • Garšvielas
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     
  • Pesto
     30 g
  • Zaļumi
      dekorēšanai

Kraukšķīgajām sēkliņām

  • Saulespuķu sēklas lobītas
     100 g
  • Sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Citronu sula
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Saulespuķu sēkliņas liec uz pannas, uzlej soju, medu, citrona sulu un sāli un karamelizē, kamēr iztvaiko šķidrums. Atdzesē.
Dārzeņus šķēlēs apslaki ar olīveļļu, garšvielām, uzgrilē, atdzesē un sagriez mazos gabaliņos.
Nomazgā salātu lapas. Katrā lapā liec tējkaroti vegāniskās majonēzes, grilētos dārzeņus, pārslaki pesto, uzkaisi karamelizētās sēkliņas, zaļumus un dīgstus.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīti tomāti

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Krāsainie vegāniskie burito

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes