Lapu salāti ar balto kvinoju, vīnogām un kurkumas un jogurta mērci
-
Gatavošana 20min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Salāti
-
Salātu maisījums80 g
-
Saulespuķu dīgsti40 g
-
Sarkanās vīnogas bez kauliņiem100 g
-
Baltā kvinoja100 g
-
Valrieksti2 ēdamk.
-
Lobītas ķirbju sēklas1 ēdamk.
-
Bazilika lapiņas1 sauja (-s)
Mērce
-
Kurkuma1 tējk.
-
Dabīgais sojas jogurts150 g
-
Sālspēc garšas
-
Citrona sula2 ēdamk.
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Izvāriet balto kvinoju ūdenī, kā norādīts uz iepakojuma.
Uz šķīvja salieciet salātu maisījuma lapas, vārītu balto kvinoju, saulespuķu dīgstus, nomazgātas un uz pusēm pārgrieztas vīnogas.
Apkaisiet ar valriekstiem un ķirbju sēklām.
Izdekorējiet ar bazilika lapiņām.
Bļodā sajauciet sojas jogurtu ar citrona sulu, sāli, pipariem un kurkumu.
Pārlejiet salātus ar mērci.