Sastāvdaļas
-
Avokado100 g
-
Laša fileja250 g
-
Kvinojas-dārzeņu maisījums300 g
-
Grauzdētas sezama sēklas20 g
-
Burkāns1 gab.
-
Gurķis1 gabali
-
Beztauku jogurts80 g
-
Citrona sula0.5 gab.
-
Marinēts ingvers20 g
-
Koriandrs10 g
-
Pētersīļi1 kāts
-
Čili pipars0.5 gab.
-
Vasabi2 g
-
Spināti50 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Melnie pipari1 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vispirms sagatavo visas piedevas: sasmalcini gurķi un burkānu, sagriez daiviņās avokado.
Tad pagatavo mērci: jogurtu sajauc ar sīki sasmalcinātu čili, ķiploku un zaļumiem, pievieno šķipsniņu sāls un piparu. Apgrauzdē sezama sēklu.
Lasi sagriez ļoti plānās šķēlēs, apsmērē ar šķipsniņu vasabi.
Novāri kvinojas-dārzeņu maisījumu.
Kārto bļodā kvinojas maisījumu, spinātus, papildini ar laša šķēlēm, gurķi, avokado un burkānu, pārkaisi sezama sēklas.
Pasniedz ar jogurta-čili mērci.