Laša burgeri ar marinētu fenheli
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Laša kotletes
-
Laša fileja480 g
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Melnie piparipēc garšas
-
Sālspēc garšas
Burgeri
-
Burgeru maizītes4 gabali
-
Tomāti1 gab.
-
Rukolas lapas4 sauja (-s)
-
Laims1 gab.
-
Fenhelis0.5 gabali
-
Medus0.5 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Samaļ vai smalki sakapā laša fileju.
Pievieno smalki sagrieztus šalotes sīpolus, piparus un sāli pēc garšas.
Izveido kotletes.
Fenheli sagriež plānās šķēlītēs, aplej ar laima sulu un pievieno medu.
Viegli ar rokām samīca fenheli, lai izdalītos sula un tas kļūtu mīkstāks.
Uz sakarsēta grila restēm apgrilē burgermaizīšu pusītes, lai kraukšķ.
Laša kotletes apcep no abām pusēm.
Gatavo burgerus.
Mērcēm vari izmantot vai nu pikanto tomātu mērci, vai pašmāju gatavotu majonēzi, taču iesaku pievienot vairāk ķiploku un citrona sulu.