Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Laša filejas250 g
-
Sezama sēklu eļļa1 ēdamk.
-
Sezama sēklas1 ēdamk.
-
Citrons1 gab.
-
Sālsšķipsniņa
Piedevas
-
Ziedkāposts0.25 gab.
-
Brokoļi0.5 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Vīnogu kauliņu eļļa50 ml
-
Čili piparipēc garšas
-
Sīpols1 gab.
-
Dārzeņu buljons250 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Filejas iemarinē ar sezama eļļu, citrona miziņu (no 1 citrona), citrona sulu no 1⁄2 citrona, sezama sēkliņām un sāli.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos 8-12 minūtes, atkarībā no filejas biezuma.
Gatavo dārzeņu rīsus:
Virtuves kombainā sasmalcini ķiploku ar ziedkāpostu un brokoli, nepārspīlē, nesamal putrā, izdari tikai dažus apgriezienus. Var arī sīki sakapāt ar nazi.
Pannā lej eļļu, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un sasmalcinātu čili un pasautē, līdz sīpols sāk iekrāsoties zeltains, tad pievieno dārzeņus un sautē, maisot vēl 4 minūtes un lēnām pievienojot siltu buljonu.
Līdzko tas būs iztvaikojis un dārzeņi kļuvuši mīksti, pasniedz tos kopā ar laša filejām.