Laša fileja brūkleņu un čili glazūrā

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Laša fileja brūkleņu un čili glazūrā
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Laša fileja bez ādas
     500 g

Glazūrai

  • Brūkleņu ievārījums
     3 ēdamk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Vīnogu etiķis
     2 ēdamk.
  • Čili pulveris un sāls
     1.5 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liec katliņā visas glazūras sastāvdaļas un vāri, līdz masa nedaudz sabiezē.
Pārbaudi, vai laša filejā nav asaku, un liec uz karstām grila restēm.
Ņem otu un apsmērē vienu laša filejas pusi ar glazūru, cep minūti un pagriez uz otru pusi.
Atkal apsmērē lasi ar glazūru, cep minūti un apgriez uz otru pusi.
Procedūru atkārto vismaz 5 reizes.
Fileju var cept arī cepeškrāsnī, ik pa laikam to apsmērējot ar glazūru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sama burgers

1h • Vidēji grūti