Laša tartars ar avokado un paipalu olām
-
Gatavošana 15min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Laša fileja Rimi (bez ādas un asakām)180 g
-
Šalotes sīpols30 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Pipari1 šķipsniņa (-s)
-
Olīveļļa I Love Eco1 Ēdamkarote
-
Grieķu jogurts Valmiera (0%)60 g
-
Avokado250 g
-
Laima sula6 ml
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Čili0.5 tējk.
-
Paipalu olas4 gab.
-
Sausmaizītes Finn Crisp40 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Lasi sakapā ar olīveļļu, sāli, pipariem.
Sakapā šalotes sīpolus un sajauc kopā ar lasi.
Attīri avokado un sagriez mazos kubiņos, pievienojot laima sulu un sāli ar čili.
Novāri paipalu olas precīzi 2 minūtes un 30 sekundes jau vārošā ūdenī.
Atdzesē un nomizo. Pārgriez paipalu olas uz pusēm.
Kārto porcijas. Liec jogurtu, laša tartaru, avokado, paipalu olu pusītes un sausmaizītes.