Laša tartars ar paipalu olām

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Laša tartars ar paipalu olām
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Laša tartars

  • Laša fileja
     500 g
  • Sāls
     2 ēdamk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Dilles (sasmalcinātas)
     1 ēdamk.
  • Pētersīļi (sasmalcināti)
     1 ēdamk.
  • Estragons
     1 tējk.
  • Dižonas sinepes
     1 tējk.
  • Citrona sula
     1 gab.
  • Pipari
      pēc garšas

Salsa

  • Avokado (vidēji)
     2 gabali
  • Čili pipars
     0.2 gabali
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Baltvīna etiķis
     1 tējk.
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Krēmsiers

  • Krēmsiers Filadelfija
     200 g
  • Loki (sasmalcināti)
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Dekors

  • Paipalu olas
     6 gab.
  • Dilles (dekoram)
      6 zariņi

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodiņā sajauc sāli un cukuru, iezied ar maisījumu lasi un novieto slēgtā traukā ledusskapī uz 24 stundām.
Iesālīto laša fileju sagriez mazos kubiņos, liec bļodā, pievieno estragonu, sinepes, citrona sulu, sāli, piparus, sasmalcinātas dilles un pētersīļus un liec uz 30 minūtēm nostāvēties.
Kad laiks pagājis, ņem apaļas formiņas un iepildi sasmalcināto lasi, pieplacinot pie pamatnes.
Gatavo salsu: avokado un čili piparu sasmalcini, pievieno olīveļļu, baltvīna etiķi, citrona sulu, sāli, piparus. Sajauc un pildi uz saplacinātā laša, cieši izlīdzini.
Gatavo krēmsiera kārtu: sakul krēmsieru ar sasmalcinātiem lociņiem, sāli, pipariem, kārto uz avokado kārtas, izlīdzini un novieto ledusskapī uz stundiņu.

Novāri paipalu olas viegli mīkstas (3 minūtes), nomizo un dekorē tartaru, papildinot ar dillēm.

Līdzīgas receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes