Sastāvdaļas
-
Gaišā sojas mērce10 g
-
Laša fileja100 g
-
Vasabi5 g
-
Svaigs rīvēts ingvers5 g
-
Sezama sēklu eļļa5 g
-
Laša kaviārs20 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi Gardēžu laša tataki recepte. Apgūsti Āzijas krāsainās un izteiksmīgās garšas kopā ar Mārtiņu Sirmo.
Lasi iztīri, izfilē un sagriez mazos gabalos.
Bļodiņā sajauc gaišo sojas mērci ar vasabi, ingveru un sezama eļļu.
Apslaki sagriezto lasi ar šo maisījumu un liec cepties uz iepriekš uzkarsētas pannas.
Cep gabaliņus vienu minūti no vienas, pēc tam tikpat no otras puses.
Ceptos laša gabaliņus pasniedz ar laša kaviāru.