Laša tataki

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Laša tataki
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Gaišā sojas mērce
     10 g
  • Laša fileja
     100 g
  • Vasabi
     5 g
  • Svaigs rīvēts ingvers
     5 g
  • Sezama sēklu eļļa
     5 g
  • Laša kaviārs
     20 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rimi Gardēžu laša tataki recepte. Apgūsti Āzijas krāsainās un izteiksmīgās garšas kopā ar Mārtiņu Sirmo.

Lasi iztīri, izfilē un sagriez mazos gabalos.

Bļodiņā sajauc gaišo sojas mērci ar vasabi, ingveru un sezama eļļu.

Apslaki sagriezto lasi ar šo maisījumu un liec cepties uz iepriekš uzkarsētas pannas.

Cep gabaliņus vienu minūti no vienas, pēc tam tikpat no otras puses.

Ceptos laša gabaliņus pasniedz ar laša kaviāru.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Suši

50min • Vidēji grūti