Sastāvdaļas
-
Laša vai foreles fileja500 g
-
Šalotes sīpoli3 gabali
-
Kaperi60 g
-
Dilles2 ēdamk.
-
Sāls1.5 tējk.
-
Piecu piparu maisījums0.5 tējk.
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Degvīns30 g
-
Paipalu oliņas6 gabali
-
Grauzdēta baltmaize, graudu rupjmaizePēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Laša tartars - garda Vidusjūras iedvesmota recepte, kas prasīs tikai 15 minūtes. Garantējam, ka zivs, sīpolu, kaperu un diļļu garšu savienojums neliks vilties.
Sablendē sīpolus.
Sīki sakapā zivi vai 30 sekundes sablendē blenderī (svarīgi, lai masa nebūtu pavisam viendabīga).
Bļodā samaisi zivi, sīpolus, kaperus, eļļu, sakapātas dilles, degvīnu.
Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
Pasniedz ar grauzdētām baltmaizes vai graudu rupjmaizes šķēlītēm un nevārītām paipalas oliņām.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.