Lasis ar apelsīniem

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Lasis ar apelsīniem
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Laša fileja bez ādas
     800 g
  • Apelsīni
     2 gabali
  • Sviests
     75 g
  • Sojas mērce
     75 ml
  • Medus
     75 g
  • Čili pārslas
     1 tējk.
  • Rīsi
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Ar citrusu rīvi vai mazu nazīti sarīvē/nogriez 2 ēdamkarotes apelsīna miziņu.
Izspied sulu no apelsīniem. Samaisi sulu ar soju, medu un čili.
Cepampannā liec sviesta gabaliņus, pārlej ar sulas maisījumu un ievieto tajā lasi.
To var atstāt veselu vai sagriezt 4 porcijās.
Pārklāj ar foliju un cep krāsnī 10 minūtes.
Apgriez lasi otrādi un cep vēl 5–10 minūtes. Pasniedz ar rīsiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes