Lasis ar brokoļu biezeni un estragonu

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Lasis ar brokoļu biezeni un estragonu

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi (vēlams, Amandine)
     700 g
  • Brokoļi
     500 g
  • Dārzeņu buljons (ūdens ar kubiņu vai novārījums)
     400 ml
  • Estragons
      pēc garšas
  • Liess krējums Crème Fraiche
     100 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Redīsi
     1 bunte (-s)
  • Laša fileja
     560 g
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Iepazīstiet brokoļus jaunā veidolā! Estragons un crème fraiche biezeni padara par krēmīgu ceptā laša pavadoni. Pasniedz ar redīsiem un svaigi novārītiem kartupeļiem.
Ja lasis saldēts, to atkausē.
Nomizo un novāra kartupeļus.
Brokoļus attīra un sagriež rozetēs. Kātu nomizo un sagriež ripiņās.
Brokoļus liek buljonā un vāra zem vāka, līdz tie ir mīksti. Buljonu izkāš un saglabā.
Brokoļus sablendē ar estragona lapām un crème fraiche, līdz iegūst vienmērīgu biezeni. Ja nepieciešams, atšķaida ar buljonu un pievieno sāli un piparus.
Redīsus notīra, noskalo un sagriež plānās šķēlītēs.
Lasi liek uz pannas un apcep no katras puses aptuveni 3 minūtes. Pievieno sāli un piparus.
Lasi pasniedz ar brokoļu un estragona krēmu, redīsiem un kartupeļiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli