Lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Laša fileja
     250 g
  • Ziedkāposts
     0.5 gab.
  • Burkāni
     3 gab.
  • Kartupeļi
     800 g
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Citrons
     1 gab.
  • Saldais krējums
     200 g

Laša marināde

  • Garšvielu maisījums Terijaki
     1 ēdamk.
  • Malta paprika
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo dārzeņus – notīri un sagriez mazākos gabalos.

Pievieno ķiploku, sāli un olīveļļu, liec cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 20 minūtēm.

 

Iemarinē lasi – sajauc Teryaki ar paprikas pulveri, citrona sulu un olīveļļu un apviļā tajā laša fileju.

Kad dārzeņi ir cepušies 20 minūtes, pievieno lasi un turpini cept vēl 15 minūtes. 

Pagatavo mērci – uzsildi saldo krējumu, pievieno sāli un sulu no puses citrona. 

Pasniedzot pārlej ar to lasi un dārzeņus.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Ķirbju vafeles

30min • Viegli