Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Laša fileja250 g
-
Ziedkāposts0.5 gab.
-
Burkāni3 gab.
-
Kartupeļi800 g
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Olīveļļa50 ml
-
Sālspēc garšas
-
Citrons1 gab.
-
Saldais krējums200 g
Laša marināde
-
Garšvielu maisījums Terijaki1 ēdamk.
-
Malta paprika1 ēdamk.
-
Olīveļļa1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagatavo dārzeņus – notīri un sagriez mazākos gabalos.
Pievieno ķiploku, sāli un olīveļļu, liec cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 20 minūtēm.
Iemarinē lasi – sajauc Teryaki ar paprikas pulveri, citrona sulu un olīveļļu un apviļā tajā laša fileju.
Kad dārzeņi ir cepušies 20 minūtes, pievieno lasi un turpini cept vēl 15 minūtes.
Pagatavo mērci – uzsildi saldo krējumu, pievieno sāli un sulu no puses citrona.
Pasniedzot pārlej ar to lasi un dārzeņus.