Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Lasis ar sēņu un spinātu uzlējumu
-
Gatavošana 35min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Laša fileja2 gabali
-
Sīpols80 g
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Sēnes180 g
-
Baltvīns60 ml
-
Saldais krējums180 ml
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Olīveļļapēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Atklāj laša saderību ar spinātu, sēņu un baltvīna uzlējumu!
Uzsilda cepeškrāsni līdz 220° C. Apsmērē katru laša filejas gabalu ar olīveļļu un uzliek uz cepamā papīra.
Apber ar sāli un pipariem. Cep 13-18 minūtes (skatoties, cik biezas ir filejas).
Kamēr lasis cepjas, uz pannas uzlej nedaudz eļļas un pievieno sakapāto sīpolu. Pievieno sēnes, ķiploku un spinātus. Ļauj spinātiem nosautēties, ik pa laikam apmaisot.
Kad apcepts, pievieno baltvīnu. Sautē pāris minūtes, lai alkohols iztvaiko.
Pievieno saldo krējumu un kārtīgi samaisa. Tad pieber sāli un piparus. Apmaisa un sautē vēl pāris minūtes.
Izņem laša filejas, tās aplej ar sēņu-spinātu mērci un pasniedz karstu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.