Lasis ar siltiem salātiem

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Lasis ar siltiem salātiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Lasis

  • Laša fileja
     400 g
  • Olīveļļa
     4 tējk.
  • Sāls
     1 tējk.

Salāti

  • Ziedkāposts
     0.25 gab.
  • Spināti
     60 g
  • Sojas pupiņas (lobītas)
     4 ēdamk.
  • Cukīni
     0.5 gabali
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sezama sēklas
     1 ēdamk.
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Laims
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez laša fileju vienādās porcijās un ierīvē ar olīveļļu.

Pievieno sāli un liec cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 12 minūtes.

 

Pa to laiku sadali mazākos gabalos ziedkāpostu un noblanšē.

Sakarsē pannā eļļu un liec sautēties ziedkāpostus.

Kad tie viegli karamelizējušies, pievieno sagrieztu cukīni un sojas pupiņas.

Pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un sezamu.

 

Pasniedz siltos salātus ar lasi, pārlejot ēdienam svaigi spiestu laima sulu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs buljons

1h 20min • Viegli