Sastāvdaļas
Lasis
-
Laša fileja400 g
-
Olīveļļa4 tējk.
-
Sāls1 tējk.
Salāti
-
Ziedkāposts0.25 gab.
-
Spināti60 g
-
Sojas pupiņas (lobītas)4 ēdamk.
-
Cukīni0.5 gabali
-
Olīveļļa2 ēdamk.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sezama sēklas1 ēdamk.
-
Melnie piparipēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Laimspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez laša fileju vienādās porcijās un ierīvē ar olīveļļu.
Pievieno sāli un liec cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 12 minūtes.
Pa to laiku sadali mazākos gabalos ziedkāpostu un noblanšē.
Sakarsē pannā eļļu un liec sautēties ziedkāpostus.
Kad tie viegli karamelizējušies, pievieno sagrieztu cukīni un sojas pupiņas.
Pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un sezamu.
Pasniedz siltos salātus ar lasi, pārlejot ēdienam svaigi spiestu laima sulu.