Sastāvdaļas
Lasis
-
Laša fileja180 g
-
Olas dzeltenums1 gab.
-
Rīvmaize1 sauja (-s)
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Timiāns2 zariņi
-
Olīveļļa1 Ēdamkarote
-
Citrona sula1 tējk.
-
Sālspēc garšas
Dārzeņi
-
Kālis1 gab.
-
Brokolis0.5 gab.
-
Biete vārīta1 gabali
-
Kartupelis1 gab.
-
Burkāns1 gab.
-
Briseles kāposti2 šķipsniņa (-s)
-
Saldais kartupelis1 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez laša fileju uz pusi vienādos, taisnstūra formas gabalos.
Atsevišķā traukā samaisi rīvmaizi ar smalki grieztu ķiploku un timiāna lapiņām. Pievieno olīveļļu, citrona sulu un sāli.
Laša fileju apviļā olas dzeltenumā un panē rīvmaizē tā, lai tā pielīp laša filejai no visām pusēm.
Liec katlā vārīties ūdeni. Ja mājās pieejams buljons, liec karsēties buljonu.
Nomazgā, nomizo un ar lodīšu taisāmo nazi veido dārzeņu bumbas. No pāri palikušajiem dārzeņiem pagatavo fantastisku biezeņzupu vai dārzeņu biezeni.
Vārošā ūdenī vai buljonā pirmo liec vārīties burkānu un kāli.
Kamēr vārās dārzeņi, uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā olīveļļas cep laša fileju. Laša fileju cep uz mērena karstuma, no katras puses 3-4 minūtes.
Pēc 5 minūtēm buljonam pievieno kartupeļus. Vēl pēc 5-7 minūtēm brokoli, saldo kartupeli un briseles kāpostu. Vāri līdz dārzeņi novārījušies, bet vēl kraukšķīgi.
Ar sietu izņem dārzeņus no buljona un liec uz šķīvja. Siltā buljonā sakarsē arī biešu bumbas 1 minūti un liec uz šķīvja.
Novārīto dārzeņu buljonu nelej ārā, pagatavo, pievienojot dārzeņu atlikumus, gardu dārzeņu krēmzupu.
Sagriez laša fileju un pasniedz kopā ar dārzeņiem.
Lai Tev garšo, Aikāgaršo!