Sastāvdaļas
-
Raugs10 g
-
Sāls2 tējk.
-
Cukurs1 tējk.
-
Silts ūdens400 ml
-
Olu dzeltenumi4 gab.
-
Saulē kaltētie tomāti eļļā10 gab.
-
Eļļa no tomātiem30 ml
-
Kviešu milti900 g
-
Čuguna katls ar vāku
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Raugu sajauc ar sāli un cukuru un aplej ar siltu ūdeni, ideāli būtu 36 grādu temperatūrā.
Ļauj raugam atdzīvoties 5 minūtes.
Pa to laiku sasmalcini tomātus un sajauc ar eļļu un olu dzeltenumiem.
Pievieno ūdenim un iejauc miltus.
Kārtīgi izmīci mīklu, līdz tā nelīp pie rokām, un, ja nepieciešams, pievieno papildus miltus.
Liec čuguna katlā un apklāj ar dvieli.
Noliec siltā vietā uz 1 h, lai mīkla rūgst.
Karsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, iegriez mīklā strīpas un uzliec katlam vāku.
Cep cepeškrāsnī 1 h 20 minūtes, noņem vāku un turpini cept vēl 30 minūtes.
Atdzesē pirms griez.