Sastāvdaļas
Lavandas sīrups
-
Kaltēta lavanda1 tējk.
-
Cukurs100 g
-
Ūdens100 ml
-
Medus2 ēdamk.
“Cold-brew” kafijas koncentrāts
-
Malta kafija120 g
-
Auksts ūdens1 L
Dzēriens
-
Lavandas-medus sīrups1.5 tējk.
-
“Cold-brew” kafijas koncentrāts100 ml
-
Piens vai tā alternatīva100 ml
-
Ledus1 glāze (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pavasaris asociējas ar ziediem un siltumu – un šīs divas nianses ir iespējams apvienot gardā sezonālā kafijas dzērienā. Recepte prasa nedaudz sagatavošanās, taču tās gaitā apgūsi ne tikai konkrēto recepti, bet arī “cold-brew” koncentrāta pagatavošanu, kas noderēs citos kafijas dzērienos!