Lavandas medus aukstā latte

  • Gatavošana 8h
  • Vidēji grūti
Lavandas medus aukstā latte
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

Lavandas sīrups

  • Kaltēta lavanda
     1 tējk.
  • Cukurs
     100 g
  • Ūdens
     100 ml
  • Medus
     2 ēdamk.

“Cold-brew” kafijas koncentrāts

  • Malta kafija
     120 g
  • Auksts ūdens
     1 L

Dzēriens

  • Lavandas-medus sīrups
     1.5 tējk.
  • “Cold-brew” kafijas koncentrāts
     100 ml
  • Piens vai tā alternatīva
     100 ml
  • Ledus
     1 glāze (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pavasaris asociējas ar ziediem un siltumu – un šīs divas nianses ir iespējams apvienot gardā sezonālā kafijas dzērienā. Recepte prasa nedaudz sagatavošanās, taču tās gaitā apgūsi ne tikai konkrēto recepti, bet arī “cold-brew” koncentrāta pagatavošanu, kas noderēs citos kafijas dzērienos!

Sagataves pagatavo iepriekšējā dienā.
Uzvāri sīrupu – sastāvdaļas liec katliņā un uz lēnas uguns sildi līdz, izkusis cukurs, un tad vēl 7 minūtes. Noņem no uguns un pilnīgi atdzesē pirms lietošanas.
Pagatavo kafijas koncentrātu – liec kafiju un aukstu ūdeni pietiekami lielā traukā un ļauj tai nakti (8–16 stundas) ievilkties. No rīta atdali kafiju no biezumiem. Šo koncentrātu ledusskapī var uzglabāt pat līdz 2 nedēļām.
Pagatavo dzērienu: 300ml glāzē liec ledu, pievieno sīrupu, kafiju un pienu vai tā alternatīvu.
Kārtīgi samaisi un baudi!

Līdzīgas receptes

Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Karstvīna Margarita

5min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes