Lavandas medus aukstā latte

  • Gatavošana 8h
  • Vidēji grūti
Lavandas medus aukstā latte
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

Lavandas sīrups

  • Kaltēta lavanda
     1 tējk.
  • Cukurs
     100 g
  • Ūdens
     100 ml
  • Medus
     2 ēdamk.

“Cold-brew” kafijas koncentrāts

  • Malta kafija
     120 g
  • Auksts ūdens
     1 L

Dzēriens

  • Lavandas-medus sīrups
     1.5 tējk.
  • “Cold-brew” kafijas koncentrāts
     100 ml
  • Piens vai tā alternatīva
     100 ml
  • Ledus
     1 glāze (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pavasaris asociējas ar ziediem un siltumu – un šīs divas nianses ir iespējams apvienot gardā sezonālā kafijas dzērienā. Recepte prasa nedaudz sagatavošanās, taču tās gaitā apgūsi ne tikai konkrēto recepti, bet arī “cold-brew” koncentrāta pagatavošanu, kas noderēs citos kafijas dzērienos!

Sagataves pagatavo iepriekšējā dienā.
Uzvāri sīrupu – sastāvdaļas liec katliņā un uz lēnas uguns sildi līdz, izkusis cukurs, un tad vēl 7 minūtes. Noņem no uguns un pilnīgi atdzesē pirms lietošanas.
Pagatavo kafijas koncentrātu – liec kafiju un aukstu ūdeni pietiekami lielā traukā un ļauj tai nakti (8–16 stundas) ievilkties. No rīta atdali kafiju no biezumiem. Šo koncentrātu ledusskapī var uzglabāt pat līdz 2 nedēļām.
Pagatavo dzērienu: 300ml glāzē liec ledu, pievieno sīrupu, kafiju un pienu vai tā alternatīvu.
Kārtīgi samaisi un baudi!

Līdzīgas receptes

Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti