Lazanja ar baklažāniem un rikotu

  • Gatavošana 1h 15min
  • Vidēji grūti
Lazanja ar baklažāniem un rikotu

Sastāvdaļas

Lazanja

  • Baklažāni
     2 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Paprika
     2 gab.
  • Pipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Konservēti tomāti
     390 g
  • Rozmarīns
     2 tējk.
  • Vīna etiķis
     1 ēdamk.
  • Lazanjas plāksnes
     200 g
  • Rikotas siers
     250 g

Salāti

  • Baltās pupiņas (konservētas)
     380 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Tomāti
     4 gab.
  • Baziliks
     0.5 bunte (-s)
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Balzamiko etiķis (vai vīna etiķis)
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lazanja ar baklažāniem un rikotu

Uzkarsē krāsni līdz 250°C.
Baklažānu sagriež 1 cm šķēlēs, uzkaisa sāli un atstāj istabas temperatūrā apmēram 10 minūtes. Smalki sagriež papriku.
Noslauka baklažānu šķēles ar papīra dvieli. Sajauc papriku un baklažānu kopā ar olīveļļu. Apkaisa ar pipariem. Ieliek dārzeņus uz pannas un cep apmēram 20 minūtes, līdz tie sāk skaisti apbrūnināties. Izņem dārzeņus no krāsns un samazina temperatūiru līdz 225°C.
Nomizo un sagriež sīpolu, apcep katliņā. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus un rozmarīnu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pievieno etiķi.
Kārto lazanju - cepšanas trauka apakšpusē uzliek nedaudz mērces, pievieno lazanjas plāksnes, dārzeņus un ielej tomātu mērci. Virsū liek rikotas sieru. Cep cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes (līdz lazanjas plāksnes ir mīkstas).

Pagatavo salātus. Notecina pupiņu šķidrumu. Tad sasmalcina tomātus un sīpolu. Visu samaisa, pievieno baziliku, pievieno eļļu un etiķi. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes