Sastāvdaļas
-
Maltā gaļa300 g
-
Burkāns1 gab.
-
Sīpols2 gab.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Olīveļļa4 ēdamk.
-
Tomātu mērce350 g
-
Piens200 ml
-
Sviests2 ēdamk.
-
Garšviela itāļu Selection by Rimi1 tējk.
-
Sāls0.5 Tējkarotes
-
Milti1.5 ēdamk.
-
Siers200 g
-
Svaiga pastas mīkla250 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez sīpolus, burkānu un ķiploku smalkos kubiņos un liec katlā ar 3 ēdamkarotēm sakarsētas olīveļļas, nedaudz apcep.
Pievieno malto gaļu un cep, līdz tā mazliet karamelizējusies.
Pievieno ūdeni un vāri 10 minūtes, tad pievieno tomātu mērci un savāri ar gaļu.
Paralēli pagatavo balto mērci. Izkausē sviestu ar ēdamkaroti olīveļļas un pievieno miltus.
Plaucē tos 2 minūtes, tad lej klāt siltu pienu un vāri, līdz mērce sabiezē.
Izrullē mīklu lielās plāksnēs, tādā formā, kādā gatavosi lazanju.
Sarīvē sieru.
Kārto lazanju.
Traukā lej ēdamkaroti baltās mērces, liec svaigo mīklas plāksni, tad sarkano mērci, sieru un atkal balto mērci.
Kārto tik kārtu, cik biezu lazanju vēlies.
Augšējā kārtā liec balto mērci un sieru.
Lazanjas trauku pārklāj ar cepamo papīru un cep 35 minūtes 180 grādos, tad noņem papīru un cep vēl 10 minūtes.
Pirms griez lazanju, pagaidi vismaz 15 minūtes, jo pavisam karsta tā izjuks.