Lazanja

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Lazanja
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Maltā gaļa
     300 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Sīpols
     2 gab.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     4 ēdamk.
  • Tomātu mērce
     350 g
  • Piens
     200 ml
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Garšviela itāļu Selection by Rimi
     1 tējk.
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Milti
     1.5 ēdamk.
  • Siers
     200 g
  • Svaiga pastas mīkla
     250 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez sīpolus, burkānu un ķiploku smalkos kubiņos un liec katlā ar 3 ēdamkarotēm sakarsētas olīveļļas, nedaudz apcep.

Pievieno malto gaļu un cep, līdz tā mazliet karamelizējusies.

Pievieno ūdeni un vāri 10 minūtes, tad pievieno tomātu mērci un savāri ar gaļu.

 

Paralēli pagatavo balto mērci. Izkausē sviestu ar ēdamkaroti olīveļļas un pievieno miltus.

Plaucē tos 2 minūtes, tad lej klāt siltu pienu un vāri, līdz mērce sabiezē.

 

Izrullē mīklu lielās plāksnēs, tādā formā, kādā gatavosi lazanju.

 

Sarīvē sieru.

 

Kārto lazanju.

Traukā lej ēdamkaroti baltās mērces, liec svaigo mīklas plāksni, tad sarkano mērci, sieru un atkal balto mērci.

Kārto tik kārtu, cik biezu lazanju vēlies.

Augšējā kārtā liec balto mērci un sieru.

 

Lazanjas trauku pārklāj ar cepamo papīru un cep 35 minūtes 180 grādos, tad noņem papīru un cep vēl 10 minūtes.

 

Pirms griez lazanju, pagaidi vismaz 15 minūtes, jo pavisam karsta tā izjuks.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti