Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Lazanjas kūka
-
Gatavošana 1h 50min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Cepamrīki
-
Metāla karstumizturīga bļoda1 gab.
-
Cepampapīrspēc nepieciešamības
Pamatēdiens
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Sīpols0.5 gab.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Liellopa maltā gaļa450 g
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Pipari1 Tējkarotes
-
Tomātu mērce425 g
-
Tomātu pasta85 g
-
Siers Ricotta425 g
-
Svaigs baziliks10 g
-
Ola (liela)1 gab.
-
Rīvēts parmezāns50 g
-
Lazanjas plāksnītes15 gabali
-
Siers Mozzarella200 g
Mērce
-
Sviests2 ēdamk.
-
Milti2 ēdamk.
-
Piens360 ml
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Rīvēts parmezāns30 g
Pasniegšanai
-
Svaigs bazilikspēc izvēles
-
Rīvēts parmezānspēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni līdz 190°C
Novāra lazanjas plāksnes (apmēram 15-20, atkarībā no bļodas un plāksnīšu lieluma)
Pannā uzsilda olīveļļu. Pievieno sagrieztus sīpolus un ķiploka daiviņas. Apcep kādas 3-4 minūtes.
Pievieno malto gaļu, sāli un piparus, cep, līdz šķidrums ir izgarojis. Apmēram 10-12 min.
Pievieno tomātu mērci un tomātu pastu, tad samazina uguni un ļauj pasautēties apmēram 15 min. Noņem no uguns.
Mazā bļodā savieno rikotu, baziliku, olu un parmezānu. Samaisa.
Lielā metāla bļodā ieziež eļļu, izklāj cepampapīru un vēlreiz ieziež ar eļļu.
Tad izklāj novārītas lazanjas plāksnītes tā, lai nav šķirbas.
Kārto sākumā pusi no mocarellas siera (50g).
Tad pusi no visas gaļas un pārklāj ar lazanjas plāksnēm.
Tad liek visu rikotas siera maisījumu un atkal lazanjas plaksnītes.
Tad liek pārējo gaļu un to visu pārklāj ar atlikušo mocarellu.
Liek lazanjas plāksnītes un pārējās pārloka pāri.
Liek cepties 45 minūtes.
Tikmēr gatavo mērci. Mazā katliņā izkausē sviestu.
Kad sviests izkusis, pievieno miltus un maisa ar putojamo slotiņu nepārtraukti.
Tad pielej pienu un turpina maisīt, līdz mērce sāk sabiezēt.
Pievieno sāli un piparus, un parmezāna sieru, kārtīgi samaisa. Noņem no uguns.
Izņem lazanjas bļodu un apgāž otrādi. Noņem bļodu un noņem cepampapīru.
Kūku aplej ar mērci un pārkaisa ar baziliku.