Sastāvdaļas
Zupa
-
Lēcas300 g
-
Burkāns1 gab.
-
Čili pipari1 gab.
-
Sīpols2 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Olīveļļa30 ml
-
Sviests20 g
-
Vistas buljons1.5 L
-
Vistas gaļa no buljonapēc izvēles
Piedevas
-
Skābais krējums100 g
-
Rudzu maizepēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā sakarsē eļļu ar sviestu, pievieno smalki sagrieztus burkānus, sīpolus, ķiploku un čili, nedaudz pasautē un pievieno iepriekš sagatavotu vistas buljonu. Kad tas sāk vārīties, pievieno lēcas un vāri 25 minūtes.
Tad liec zupā plucinātu vistas gaļu no buljona un vāri vēl 10 minūtes.
Ļauj ievilkties garšām un pasniedz ar krējumu un rudzu maizi.