Lēcu pankūkas

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Lēcu pankūkas

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Sarkanās lēcas
     150 g
  • Ūdens
     300 ml
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Malti melnie pipari
      Pēc garšas
  • Maltā paprika
     1 tējk.
  • Itāļu garšaugu maisījums
     1 tējk.
  • Augu eļļa cepšanai
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izmēģini šo gardo vegāno recepti bērniem – veselīgas un lētas brīvdienu brokastis, kas būs gan garšīgas, gan barojošas. Ideāli piemērotas, lai sāktu dienu veselīgi!

Noskalo un izkāš lēcas, tad pārlej tās ar 300 ml ūdens.
Pārklāj trauku ar vāku un atstāj istabas temperatūrā uz 3 stundām.
Izmērcētās lēcas kopā ar ūdeni ievieto blenderī. Blendē 3–4 minūtes, līdz iegūst biezeni.
Pievieno sāli, maltos piparus, papriku un garšaugus, visu kārtīgi samaisa.
Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, pievieno eļļu un cep pankūkas aptuveni 1,5 minūtes no katras puses.
Pankūkas var papildināt ar sēnēm, Indijas riekstu krēmu, jogurtu vai krējumu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kabaču omlete

25min • Viegli

Lavaša sacepums

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes