Lēcu un liellopa gaļas biezzupa

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Lēcu un liellopa gaļas biezzupa

Sastāvdaļas

  • Buljona kubiņš Rimi
     1 gab.
  • Nelobītas sarkanās lēcas Rimi
     100 g
  • Svaigi zaļumi
     10 g
  • Maltā liellopa gaļa Rimi
     400 g
  • Tomāti savā sulā, mizoti Rimi Smart
     800 g
  • Seleriju kāti Rimi
     2 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sīpols
     1 gab.
  • Burkāns
     3 gab.
  • Čili pārslas
      pēc garšas
  • Paprikas pulveris
      pēc garšas
  • Sāls, pipari
      pēc garšas
  • Eļļa
      cepšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sildošā lēcu un liellopa gaļas biezzupa būs ideāla maltīte aukstajām dienām. Turklāt tā ir viegli pagatavojama un uzturvielām bagāta!

Sagriez dārzeņus – seleriju un burkānus – mazos kubiņos. Katlā uzkarsē nedaudz eļļas un apcep malto gaļu, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Pievieno sagrieztos burkānus un seleriju un turpini cept dažas minūtes. Sakapā ķiplokus un sīpolu, pievieno katlā, samaisi un cep vēl pāris minūtes.
Uzvāri 1,5–2 litrus ūdens un tajā izšķīdini buljona kubiņu. Ielej buljonu katlā pie dārzeņiem un gaļas. Vāri uz lēnas uguns, līdz lēcas un dārzeņi ir mīksti (apmēram 20–25 minūtes).
Pēc garšas pievieno čili pārslas, paprikas pulveri, sāli un piparus. Pasniedz zupu, pārkaisītu ar svaigi sakapātiem zaļumiem.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes