Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Liellopa kakla karbonādes800 g
-
Liellopa buljons400 ml
-
Tomāti600 g
-
Ingvers1 ēdamk.
-
Sīpoli2 gab.
-
Ķiploki2 daiva (-s)
-
Kaltēts baziliks1 tējk.
-
Raudene1 tējk.
-
Tomātu pasta2 ēdamk.
-
Brūnais cukurs1 ēdamk.
-
Balzamiko etiķis1 tējk.
-
Sviests20 g
-
Olīveļļa30 ml
Dekors
-
Kāposti Savojas1 gab.
-
Sviests1 ēdamk.
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Sezama sēklas1 ēdamk.
-
Lavašs2 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gaļu sagriez lielos gabalos un apcep olīveļļā ar sviestu.
Pievieno sagrieztu sīpolu un ķiploku.
Cep, līdz gaļa ir karamelizējusies.
Pievieno rīvētu ingveru un tomātu pastu un sautē vēl 3 minūtes.
Pielej buljonu, pievieno garšvielas un sablendētus tomātus.
Sagaidi, kad sāk vārīties, un samazini temperatūru uz pusi.
Sautē vēl vismaz 1,5 - 2,5 stundas, līdz gaļa ir kļuvusi mīksta un mērce bieza.
Pirms pasniegšanas lavašu apgrauzdē cepeškrāsnī.
Savojas kāpostu sagriez gabalos un sautē sviestā un olīveļļā, pievienojot sezama sēkliņas un sāli.
Pasniedz atsevišķos traukos, lai lavašs neizmirkst. Lauz lavašu, uzliec kāposta lapu un gaļu un ēd kā uzkodu.