Lieldienu cālis

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Lieldienu cālis
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Pancetta bekons
     140 g
  • Vistu kājas
     12 gabali
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Puravs
     1 gabali
  • Seleriju kāti
     3 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Ābolu sidrs
     500 ml
  • Saldēti zaļie sirznīši
     300 g
  • Dižonas sinepes
     1 ēdamk.
  • Ledus salāti
     2 sauja (-s)
  • Sparģeļi
     10 gabali
  • Sāls un pipari
     1 pēc garšas
  • Zaļumi
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez bekonu gabalos un apcep uz pannas tā, lai iztek tauki.
Izņem bekonu un taukos liec cepties ar sāli un pipariem pārkaisītas vistu kājiņas, puravu, seleriju kātus, ķiploku, pārkaisi estragonu un cep aptuveni 5 minūtes.
Ja nepieciešams, pievieno eļļu.
Pārlej vistu ar sidru, pievieno apcepto bekonu, zirnīšus, sparģeļus, un turpini gatavot uz vidējas uguns aptuveni 40 minūtes, līdz vistas gaļa nāk nost no kauliem.
Kad vista gatava, pievieno sinepes un samaisi.
Pirms pasniegšanas iemaisi saplūkātus ledus salātus un pārkaisi ar zaļumiem.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes