Sastāvdaļas
Mīkla
-
Mandeles120 g
-
Pūdercukurs100 g
-
Kukurūzas milti3 ēdamk.
-
Sviests200 g
-
Olas dzeltenumi4 gab.
-
Kviešu milti150 g
-
Citrona miziņa4 gab.
Krēms
-
Citronu sula50 ml
-
Laima sula50 ml
-
Laima miziņa2 gab.
-
Cukurs80 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gatavo krēmu: ar blenderi sablendē visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, krēmu liek karsēt ūdens peldē, karsē, kamēr krēms sabiezē, ik pa laikam krēmu apmaisa, lai nepielīp pie trauka malām. Kad gatavs, krēmu nedaudz padzesē un iemaisa sviestu. Krēmu atdzesē ledusskapī.
Gatavo cepumus: blenderī samaļ mandeles ar pusi pūdercukura, kamēr veidojas pulveris, pievieno kukurūzas miltus, visu samaļ.
Pievieno mīkstu sviestu, maisa, pa vienam pievieno olu dzeltenumus, citronu miziņu un miltus. Mīklu mīca līdz viendabīgai masa. Sadala 2/3 un 1/3, liek ledusskapī nostāvēties uz 30 min.
No 2/3 mīklas cep cepumu pamatnes, izrullē un izspiež aplīšus, cep 180 grādos aptuveni 20-25 min. 1/3 izmanto cepumu virsējai kārtai, tos izrullē un izspiež mazāka diametra cepumus, pa vidu izspiež caurumu, cep 180 grādos aptuveni 12-15 min.
Kad cepumi un krēms atdzisis, tos liek kopā: uz pamatnes liek cepumu bez cauruma, ar krēmu pielīmē cepumu ar caurumu, pa vidu caurumā iepilda citronu krēmu. Pārkaisa ar pūdercukuru.