Lieldienu cepumi

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Lieldienu cepumi
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Mandeles
     120 g
  • Pūdercukurs
     100 g
  • Kukurūzas milti
     3 ēdamk.
  • Sviests
     200 g
  • Olas dzeltenumi
     4 gab.
  • Kviešu milti
     150 g
  • Citrona miziņa
     4 gab.

Krēms

  • Citronu sula
     50 ml
  • Laima sula
     50 ml
  • Laima miziņa
     2 gab.
  • Cukurs
     80 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo krēmu: ar blenderi sablendē visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, krēmu liek karsēt ūdens peldē, karsē, kamēr krēms sabiezē, ik pa laikam krēmu apmaisa, lai nepielīp pie trauka malām. Kad gatavs, krēmu nedaudz padzesē un iemaisa sviestu. Krēmu atdzesē ledusskapī.

Gatavo cepumus: blenderī samaļ mandeles ar pusi pūdercukura, kamēr veidojas pulveris, pievieno kukurūzas miltus, visu samaļ.

Pievieno mīkstu sviestu, maisa, pa vienam pievieno olu dzeltenumus, citronu miziņu un miltus. Mīklu mīca līdz viendabīgai masa. Sadala 2/3 un 1/3, liek ledusskapī nostāvēties uz 30 min.

No 2/3 mīklas cep cepumu pamatnes, izrullē un izspiež aplīšus, cep 180 grādos aptuveni 20-25 min. 1/3 izmanto cepumu virsējai kārtai, tos izrullē un izspiež mazāka diametra cepumus, pa vidu izspiež caurumu, cep 180 grādos aptuveni 12-15 min.

Kad cepumi un krēms atdzisis, tos liek kopā: uz pamatnes liek cepumu bez cauruma, ar krēmu pielīmē cepumu ar caurumu, pa vidu caurumā iepilda citronu krēmu. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti