Sastāvdaļas
Masa
-
Sviests75 g
-
Milti240 g
-
Cukurs110 g
-
Saldais krējums115 g
-
Olas dzeltenumi3 gab.
-
Rieksti30 g
-
Žāvētas aprikozes30 g
-
Žāvētas plūmes30 g
-
Marmelāde30 g
-
Raugs30 g
-
Sāls2 g
Glazūra
-
Pūdercukurs200 g
-
Olas baltums1 gab.
-
Citronskābe1 šķipsniņa (-s)
-
Cukura bumbiņaspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Viens no populārākajiem tradicionālajiem Lieldienu ēdieniem.
Raugu sajauc ar cukuru (aptuveni 20 g), pievieno 50 g silta saldā krējuma.
Puto olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu, sāli, tad pielej atlikušo silto saldo krējumu. Iemaisa ieraugu, pakāpeniski iemaisa miltus, kārtīgi samaisa un liek bļodā. Masu pārklāj ar dvieli un novieto siltā vietā aptuveni uz 45 min.
Kad masa uzrūgusi, tai pievieno sagrieztas aprikozes, riekstus, plūmes, marmelādi, visu samaisa un pilda ietaukotās formiņās, novieto siltā vietā vēl nedaudz uzrūgt (aptuveni 20 min).
Tad liek cepties 190-200°C aptuveni 15-20 min, kamēr kociņam nelīp klāt mīkla.
Gatavo glazūru: aukstu olas baltumu liek putotājā un sāk putot, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Saputo līdz stingrām putām un beigās pievieno šķipsniņu citronskābes. Nekavējoties glazē kuliču, jo glazūra diezgan ātri sacietē. Ja vēlaties, lai glazūra būtu mīkstāka, tad ir jāpievieno mazāk pūdercukura.