Lieldienu kuličs

  • Gatavošana 1h 25min
  • Vidēji grūti
Lieldienu kuličs
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Masa

  • Sviests
     75 g
  • Milti
     240 g
  • Cukurs
     110 g
  • Saldais krējums
     115 g
  • Olas dzeltenumi
     3 gab.
  • Rieksti
     30 g
  • Žāvētas aprikozes
     30 g
  • Žāvētas plūmes
     30 g
  • Marmelāde
     30 g
  • Raugs
     30 g
  • Sāls
     2 g

Glazūra

  • Pūdercukurs
     200 g
  • Olas baltums
     1 gab.
  • Citronskābe
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cukura bumbiņas
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Viens no populārākajiem tradicionālajiem Lieldienu ēdieniem.

Raugu sajauc ar cukuru (aptuveni 20 g), pievieno 50 g silta saldā krējuma.

Puto olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu, sāli, tad pielej atlikušo silto saldo krējumu. Iemaisa ieraugu, pakāpeniski iemaisa miltus, kārtīgi samaisa un liek bļodā. Masu pārklāj ar dvieli un novieto siltā vietā aptuveni uz 45 min.

Kad masa uzrūgusi, tai pievieno sagrieztas aprikozes, riekstus, plūmes, marmelādi, visu samaisa un pilda ietaukotās formiņās, novieto siltā vietā vēl nedaudz uzrūgt (aptuveni 20 min).

Tad liek cepties 190-200°C aptuveni 15-20 min, kamēr kociņam nelīp klāt mīkla.

Gatavo glazūru: aukstu olas baltumu liek putotājā un sāk putot, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Saputo līdz stingrām putām un beigās pievieno šķipsniņu citronskābes. Nekavējoties glazē kuliču, jo glazūra diezgan ātri sacietē. Ja vēlaties, lai glazūra būtu mīkstāka, tad ir jāpievieno mazāk pūdercukura.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šokolādes konfektes

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju biskvīts ar kapučīno krēmu

1h 10min • Vidēji grūti