Sastāvdaļas
-
Tostermaize1 gab.
-
Sviests0.5 gabali
-
Olas8 gab.
-
Saldais krējums500 g
-
Čedaras siers400 g
-
Bekons300 g
-
Brokolis400 g
-
Garšvielas Provansas2 ēdamk.
-
Sāls1 ēdamk.
-
Piecu piparu maisījums1 ēdamk.
-
Rīvmaize3 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta.
Sakul olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.
Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto, sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus.
Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē.
Sadrupini izcepto bekonu, sagriez brokoļus 3 cm garos gabaliņos.
Samaisi brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.
Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā.
Pārkaisi sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru.
Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi.
Pasniedz karstu.