Sastāvdaļas
-
Saldkrējuma sviests225 g
-
Olas dzeltenumi4 gab.
-
Vaniļas ekstrakts2 tējk.
-
Pilnpiena biezpiens400 g
-
Saldais krējums150 g
-
Pūdercukurs100 g
-
Glazēti ķirši, mandeļu skaidiņas, apelsīnu sukādes vai žāvēti augļi200 g
-
Liels lina vai marles auduma gabals
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagatavo žāvētos augļus un riekstus. Ja izmanto skaidiņas, ar tām nekas nav jādara.
Ķiršus sagriez četrās daļās. Ja izmantosi rozīnes, tās vari izmērcēt kādā alkoholā vai pievienot tāpat. Ja izmantosi aprikozes, sagriez tās mazākos gabaliņos. Jo lielāki gabali, jo pashu būs grūtāk sadalīt.
Bļodā ar koka karoti (vecā metode un laikietilpīgāka) vai, vēl labāk, ar mikseri saputo sviestu (mīkstu, istabas temperatūrā), lai tas kļūst gaisīgs.
Pievieno olu dzeltenumus, pūdercukuru un vēlreiz saputo, lai masa ir gaisīga. Tas kopā varētu ilgt apmēram 2 minūtes, ja sviests būs ļoti mīksts.
Biezpienu pievieno sviesta masai, atkal putojot, lai veidojas vienmērīga masa.
Citā bļodā saputo saldo krējumu vieglās putās un pievieno biezpiena masai.
Visu samaisi un iemaisi masā žāvētos augļus un riekstus.
Liec masu audumā un ar visu audumu – formā. Vari likt gan māla podā, gan kūkas formā, bet noteikti tik lielā, lai liekais šķidrums var iztecēt ārā. Uzliec pashai slogu un ļauj nostāvēties 24 h.