Lieldienu pikantā uzkoda

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Lieldienu pikantā uzkoda
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Ūdens
     250 g
  • Sviests
     125 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Milti
     140 g
  • Olas
     150 g

Pildījumam

  • Svaigais siers
     180 g
  • Saldais krējums
     50 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Citronpipari
     1 šķipsniņa (-s)

Pasniegšanai

  • Paipalu olas
     8 gabali
  • Vārītas garneles, trauciņā
     200 g
  • Avokado
     1 gabali
  • Citrons
     1 gabali
  • Gurķis
     8 šķēlīte (-s)
  • Dīgsti un zaļumi
     1 bunte (-s)
  • Grauzdētas sezama sēklas
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krēmam sakul saldo krējumu ar svaigo sieru un pievieno garšvielas.

Virsū kārto avokado šķēles, kuras apslaki ar aptuveni 1/4 svaigi izspiestas citrona sulas, gurķa šķēles, garneles un uz pusēm pārgrieztās paipalu olas.

Dekorē ar dīgstiem, zaļumiem un sezama sēklām.
Pārgriez izceptos aplīšus gareniski uz pusēm un apakšā iepildi krēmu.
Novāri paipalu olas 2 minūtes, nolobi čaumalu.
Atdzesē.
Cep 160 grādos aptuveni 40 minūtes.
Ņem konditorejas maisiņu ar robaino uzgali un, uz pannā ieklātā cepamā papīra, spied aplīšus.
Novieto mīklu uz pāris stundām ledusskapī.
Viegli sakul olas un pakāpeniski iekul mīklā.
Nedaudz padzesē.
Kad sviests izkusis un ūdens sāk vārīties, noņem katlu no uguns un, strauji maisot, iemaisi miltus, kamēr veidojas viendabīga mīkla.
Gatavo mīklu: katliņā karsē ūdeni, sviestu un sāli.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes