Lieldienu siera kūka

  • Gatavošana 1h 15min
  • Viegli
Lieldienu siera kūka

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīkla Mani Gardumi
     220 g
  • Jogurts bez piedevām Rimi
     400 g
  • Krēmsiers Maskarpone
     500 g
  • Citrons
     1 gab.
  • Cukurs
     210 g
  • Želatīns
     12 g
  • Tumšā šokolāde Rimi
     50 g
  • Baltā šokolāde
     50 g
  • Pastilas Rimi
     100 g
  • Mandeles šokolādē (dažādu garšu) Rimi
     200 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lieldienu siera kūka

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C.
Ieklāj kūkas formā smilšu mīklu un izcep 12-15 minūtes, atdzesē.
Paralēli saputo maskarpones krēmu ar jogurtu.
Cukuru sajauc ar citrona miziņu un iejauc krēmā.
2 karotes krēma atliec citā trauciņā un liec ledusskapī, tas būs kūkas dekoram.
Citrona sulā uzbriedini 3-5 minūtes želatīnu. Želatīnu uzsildi, lai tas izkūst.
Pievieno krēmam.
Krēmam pieliec šokolādes dekorus un pastilas, iejauc.
Pildi kūkas formā un atdzesē, līdz kūka sastingst.
Pasniedzot kūkas virsmu apsmērē ar krēmu un dekorē ar mandelēm šokolādē.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli