Lieldienu šokolādes deserts

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Lieldienu šokolādes deserts

Sastāvdaļas

  • Tumšā šokolāde 70%
     150 g
  • Sviests
     45 g
  • Olas
     3 gab.
  • Cukurs
     120 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Apelsīnu sula
     40 ml
  • Želatīns
     12 g
  • Cepumi Brownie Rimi
     100 g
  • Mandeles šokolādē Rimi
     100 g
  • Pastilas Rimi
     20 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lieldienu šokolādes deserts

Ūdens peldē izkausē šokolādi (salauztu gabalos) ar sviestu. 
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru biezā, krēmīgā masā.
Atsevišķi saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls.
Apelsīnu sulā izšķīdini želatīnu.
Šokolādes masu pievieno dzeltenumu masai un iecilā.
Uzkarsē želatīnu, pievieno šokolādes masai un beigās iecilā olbaltumu.
Kārto krēmu trauciņos, pa virsu liekot cepumu gabaliņus un dekorējot ar mandelēm šokolādē un pastilām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli